Christel De Buyser

KLEUR IS MEER DAN KLEUR ALLEEN

WAT KLEUR MET IEMAND DOET!

Scheppend kunstenares & Art coach voor speciale mensen

MEVROUW M:


Wat voel je bij paars?

kracht, vrijheid, verandering (we hebben zelfs gerock en rollt) blijheid, vreugde, hoop, vertrouwen en vooral openbaring en inzicht wat voel je bij geel? zon, warmte, levensvreugde, thuiskomen in het licht, hoop, geluk, in de zon zit alles wat ik nodig heb, ze is onmisbaar in mijn leven. Waar voel je dat? De zon straalt in mijn buik en doet haar draaien. Het geeft een goed gevoel, plezierig. In mijn benen voel ik nu een doorstroming van kou. Het paars voel ik als een drukkend gevoel in mijn voorhoofd, alsof er iets open wil gaan en versterkt het koude, stromende gevoel in mijn benen. Het geeft me meer helderheid, klaarheid in mijn gedachten en inzichten. Het voelt zuiver en zuiverend.


Word je er vrolijk van?

Het geeft me het gevoel dat datgene wat vastzit binnenin eruit wil komen en ik terug wil naar de vrolijkheid in het leven dat ik een beetje kwijt was geraakt. Het doet me verlangen tot leven te komen en weer te kunnen lachen om niks.


Waarom goud?

Goud vertegenwoordigt rijkdom. Ik zoek geen rijkdom in geld of materiële zaken maar ik ben op zoek en verlang naar de rijkdom van geluk, lachend door het leven. Rijkdom van lieve mensen om me heen en er voor anderen mogen zijn. Goud vertegenwoordigt ook de hogere energieën voor mij. Dat waar ik ooit terug naartoe mag gaan.


Wat deed het met je toen je het afgewerkte schilderij zag?

Ik begon spontaan te huilen toen ik zag hoeveel zonneschijn er in zat, hoeveel kracht eruit kwam en hoe rijk ik ben dat ik dit schilderij straks in mijn woonkamer heb hangen. Het zal mij de kracht geven alles te overwinnen en ooit weer lachend door het leven te gaan. Het roerde me tot tranen dat dit niet zozeer een schildercursus was maar dat Christel veel meer gaf dan alleen les. Ze stak er alles in wat ze is, Liefde. Aan elke druppel verf, aan elke penseelstreek zie je de liefde die ze meegeeft als haar cadeautje aan haar cursisten. Christel geeft zichzelf helemaal aan haar cursisten en haar liefde voor haar kunst.


Welke invloed heeft dit op je verleden?

Ik besef nu heel goed hoe gevangen ik heb gezeten in mijn huwelijk en dat me alle zelfliefde, respect en groei zijn afgenomen in die periode. Ik zie nu dat ik iets geworden ben dat mij geen recht doet als mens. Het maakte me van een vrolijke kwajongen tot een in zichzelf gekeerd wezen zonder enig zelfrespect of zelfliefde. In dit schilderij zie ik heling en zelfwaarde, zelfrespect en zelfliefde. Hoop voor de toekomst met de kracht en de zonnestralen die ik erin voel.


Hoe zag je de toekomst voor dat het schilderij af was en hoe zie je de toekomst nu?

Voor het schilderij af was zag ik de toekomst als een groot zwart gat waar ik langzaam in zou verdwijnen. Wegkwijnend en uitgedoofd, zonder hoop op verbetering. Ik voelde me moe en uitgeput, zonder hoop. Toen het af was heb ik gejankt omdat ik zoveel zon, hoop en kracht zag dat ik de mogelijkheid begon te zien terug te worden zoals ik vroeger was. Een lachebek met streken. De vernieuwing is ingezet en zal zich doorzetten omdat ik het waard ben. Ik zal dat goud worden.


Voel je je krachtiger? Ik ben leeg, uitgeput en voel hoe moe ik ben van mijn verleden maar Christel gaf me een mantra mee achterop het schilderij en dat maakt me zo krachtig dat ik vertrouwen heb in de toekomst en vooral in mezelf als mens, moeder, vriendin en vrouw.


Niet alle engelen zitten in de Hemel, hier geeft er een hele mooie schilderworkshops in liefde.


In liefde en vertrouwen.

M