CRYB-ACADEMIE

3D kunst maken met blinden en slechtzienden

Volgens de CRYB-methode.

Het onmogelijke mogelijk maken


Christel De Buyser heeft een systeem ontwikkeld waarbij speciale mensen zoals  blinden, slechtzienden en mensen met allerlei beperkingen 3d kunst kunnen maken en zelfs vanuit hun gevoel kleur kunnen geven aan hun kunstwerk. Kleur is namelijk meer dan kleur alleen.

U kunt zich als blinde of slechtziende (of iemand die blind of slechtziend is uit uw omgeving) maandelijks inschrijven. Mail naar chribukunst@gmail.com voor info.


Christel:

Een cursus 3D kunst maken! 

Mijn hoofd zit vol ideeën en een kunstwerk begint ook vaak met kleine gebeurtenissen die dan groots uitpakken. Mijn opzet is zeker geslaagd. Een cursus 3D kunst voor slechtzienden is bij deze meer dan een succes. Een groep compleet verschillende persoonlijkheden, een grote schep lef, enkele eetlepels enthousiasme, een potje vol plezier en gezelligheid, een snuifje doorzettingsvermogen en een tikkie humor zijn het perfecte recept om dit avontuur te laten lukken.

De grenzen van de comfort-zone doorbreken we en schilderen buiten de lijntjes is een must. Deels materialenkennis, deels 3D en deels schilderen zijn een kleine samenvatting van een mega mooie reeks dagdelen.

 

Ons avontuur is ook zeker gelukt! Mede dankzij de inzet van de cursisten en mijn achterban. 


 

Heel hartelijk dank! 

Christel 

Cursisten spreken enthousiast:


Hallo allemaal, ik werd door zeer slechtziende vriendinnen gevraagd om mee te gaan schilderen bij Christel De Buyser en ik dacht “ja maar dan moet ik daar gaan zitten schilderen”. Ik ben alles behalve creatief en ik dacht zoiets van ja.. wat moet ik daar. Maar die meiden waren zo ontzettend enthousiast, dat ik dacht van ja… het zijn mijn vriendinnen, dus moet ik het toch maar eens gaan proberen. Ik ben begin 2020 voor de eerste keer geweest. Ik moet je heel eerlijk zeggen.. wat vond ik het leuk! En wat vind ik leuk? In vind het zeer ontspannend om te doen, wat trouwens heel raar was, want Ik ben tuuttuuttuuttuut hartstikke druk maar zodra ik een penseel in mijn hand kreeg, en dat schilderij voor me heb, dacht ik van nou, wat is dat heerlijk om te doen.  Ik word er ook rustig van en dat vind ik op zich al heel bijzonder. Het geeft mij een zen-gevoel, hoe raar dat ook is. Ik dacht dat ik niet creatief was maar als ik zie wat mijn eerste werk is geworden dan denk ik nou Patries, jij mag trots zijn op jezelf dat je dat in elkaar draait.

 

Ik heb mijn hele leven al een visus van 3% en ik heb in heel mijn leven nooit kunnen bedenken dat ik dit zou kunnen. Het is werkelijk waar ook heel goed geweest voor mijn zelfvertrouwen want ik dacht echt dat ik nooit wat leuks zou kunnen maken. Ik vind het een heel erg geslaagd project wat ik heb gedaan en het was zeker niet mijn laatste project want de volgende ben ik al mee begonnen en als alle coronamaatregelen weer voorbij zijn dan ga ik zeker weer aan de slag.

 

Ik ben heel blij dat ik Christel ontmoet heb, en van haar ook de technieken leer om het te doen, want als je gaat schilderen dan ga je normaal gezien niet met je vingers in het schilderij zitten. Christel heeft mij juist geleerd door het 3D dat je juist moet voelen want door het 3D voel je ook het verschil. Ik heet Meijboom met mijn achternaam en mijn eerste project was een soort boom en de stam heb ik laten verdikken. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik heel erg trots ben op mezelf dat ik dit geproduceerd heb. Trots, blij en ontspannen. Hoeveel ingrediënten heb je meer nog nodig.

 

Groetjes,

PatriesCursisten spreken enthousiast:

Super leuk, verrijkend en gezellig! Mijn grenzen verleggen in kunnen/mogelijkheden.. durven.. en ik werd er blij van. Ik wil nog even zeggen dat het voor veel mensen heel raar klinkt als je zegt dat je als visueel beperkten gaat schilderen… Mijn ervaring is dat het juist hartstikke leuk en verrijkend is om je grenzen te verleggen. Gebruik je tastzin maar met schilderen en zie wat je allemaal kan bereiken en maken! Christel je hebt de cursus fantastisch gegeven. Ik zou nog wel zo een cursus willen doen en dan mijn volgende schilderij nog mooier maken want ik vind dat er nu wat dingetjes in zitten die beter gekund hadden. (Margreet) 

 

Zeker positief! Het bevatte voor mij een nieuwe techniek. Tevens werd de cursus inspirerend en enthousiast begeleid. Deze cursus paste wat mij betreft prima in mijn ontwikkeling van het op de tast werken. Hoewel ik wel eens eerder relief-schilderijen heb gemaakt, bood deze cursus door de aangeboden technieken en materialen voor mij geheel nieuwe mogelijkheden. Ik zou me zeker t.z.t. verder willen verdiepen in de mogelijkheden van 3-D technieken. Dus wie weet bij een vervolg… Zeker in combinatie met de inspirerende en enthousiaste cursusleiding.(Wim)

 

Uitdagend en zeer leerzaam/indrukwekkend! Deze cursus was voor mij echt één uitdaging, die ik als prettig heb ervaren! Er borrelde iets in mijn body omhoog van trots en vooruitstrevendheid. (Dennes)

Zelfvertrouwen! Niet wat ik niet kan maar wat ik wel kan! Ik vind wat jullie doen erg waardevol!(P)

 

Het was even wennen om uit mijn comfort-zone te stappen. Een enorme leuke ervaring van iets wat ik altijd al wilde doen, maar nooit het lef voor gehad heb. Ontzettend leuk!! Christel, je hebt het fantastisch gedaan (Patricia)

 

Deze cursus is heel verrijkend. Door objecten samen te voegen en te werken met acrylaathars krijg je een 3D kunstwerk. Ik vond dit een mooie en boeiende ervaring. Er komt iets leuks uit mijn handen wat ik in eerste instantie niet verwacht. Fantasie, gevoel en techniek komen samen en door de aanwijzingen van Christel ga je meer mogelijkheden zien. Ik zou nog meer willen leren. (Frank)

 

Ik kom door deze cursus weer een keer onder de mensen. Dit zou ik wel iedere week willen. Het is een hele leuke ervaring en je leert met je beperkingen omgaan. Ook leer je wat de grens is. Hier kom je vanzelf achter. (Anoniem)

 

Mijn ervaring met deze cursus is leuk en zeker heel verrijkend. Het is voor mij de tweede keer dat ik mocht meedoen. Ik word hier blij van en heb een positief gevoel van vrijheid. Het is grensverleggend. Ik vind zelfs dat Christel verbeteringen heeft doorgevoerd in de cursus en goed de lijnen van deze cursus aanhoudt. (Margreet)

 

 

Doorlopend inschrijven:

U kunt zich alvast inschrijven. Is een bepaalde datum vol dan komt u op de wachtlijst voor de eerstvolgende beschikbare dag. Info over de cursus: chribukunst@gmail.com

 

Uitgebreide info op http://zinnenprikkelend.jimdo.com